micropen

En föryngring av huden

Microneedling med MicroPen är en nålbehandling som stimulerar hudens tillväxtfaktorer och kollagenproduktion. Behandlingen är mycket effektiv för att minska ärr, hudbristningar, rynkor, celluliter samt ger en förbättring av hudens textur och färg. Överhuvudtaget fungerar behandlingen bra på åldrad hud då den ger en tydlig huduppstramning och en fastare hud.

Hur fungerar MicroPen?
På mikronålningspennan finns 9 st sterila engångsnålar som penetrerar huden för att på så sätt skapa en kontrollerad hudskada. MicroPen har fördelen att nåldjupet kan justeras mellan 0.25 och 2.00 mm under behandlingens gång för att uppnå optimal effekt för specifika behandlingsmål. Eftersom varje nål penetrerar huden så skapas en tillfällig kanal eller mikroskada. Den kontrollerade skadan utlöser en sårläkningseffekt vilket resulterar i att huden producerar nytt kollagen och elastin i papillära dermis. Dessutom bildas nya kapillärer. Denna kärlnybildning och kollagenbildning leder till en reduktion av ärrvävnad och hudföryngring, dvs förbättring av hudens struktur, fasthet och fukthalt.

MicroPen används framgångsrikt för

Uppstramning av slapp hud – förbättrar hudens elasticitet

Minskning av ärr – efter ett fåtal behandlingar kommer de att bli mindre synliga

Förbättring av hudbristningar – gör dem mindre synliga

Minskning av fina linjer och rynkor – jämnar ut alla typer av linjer och rynkor

Förbättring av pigmenteringar – efter ett fåtal behandlingar kommer de att bli mindre synliga

Ökad upptagning av aktiva ingredienser – tas upp av huden genom de mikrokanaler som bildas

Generell hudföryngring – förbättrar hudens textur och färg

 

Vad kan man förvänta sig av behandlingen?
Vanligtvis både ser och känner kunden ofta stor skillnad redan efter första behandlingen. Hudens struktur förbättras avsevärt och ser fastare och fylligare ut. För mer varaktiga resultat krävs fler behandlingar och vid behandling av ärr från brännskador kan det ta 6-12 månader innan du ser resultaten från en behandling. Din hud blir bättre ju fler behandlingar som görs under kuren, och i kombination med rekommenderade hemvårdsprodukter uppnås det bästa resultatet.

Vad händer efter behandlingen?
Direkt efter behandlingen kan det uppstå torrhet, fjällning, rodnad och svullnad på huden, som kan vara i flera dagar eller längre beroende på penetrationsdjupet av nålarna. Eftersom mikrohålen sluts snabbt, är sårinfektion sällsynt. Redan samma dag eller dagen efter behandlingen kan du återgå till ordinarie verksamhet.

Är behandlingen smärtsam?
Upp till 0,5 mm är behandlingen i princip smärtfri. För behandlingar över 0,5 mm kan behandlingen kännas lite mer beroende på vem mottagaren är. Pannan är det område som känns mest.

Hur många behandlingar behövs?
Innan behandlingen påbörjas genomförs alltid en konsultation hos din hudterapeut. Antalet behandlingar som behövs med MicroPen beror på hudens tillstånd samt vilket resultat du vill uppnå. Nedan är ungefärliga rekommendationer.

  • Akneärr – 4-6 behandlingar (4 veckors mellanrum).
  • Slapp hud/rynkreducering – 3-6 behandlingar (med 4-6 veckors mellanrum).
  • Pigmenterad hud/grova porer – 4-6 behandlingar (4 veckors mellanrum).
  • Ärr från brännskador och hudbristningar (striae)- 3-5 behandlingar (minst 6 veckors mellanrum).
  • Efter avslutad behandling rekommenderas 1-2 behandlingar varje år för att behålla resultatet.

PRISER

Ansikte 60 min – 1695:-

Ansikte samt hals 65 min – 1895:-

Ansikte, hals samt dekolletage 80 min – 2000:-

OM Artebella

Artebella är proffs på Exuviance behandlingar och ligger inte långt från dig i Göteborg. Jag har också en webbshop för speciella utvecklade Exuviance produkter.